2013 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 15,000 times in 2013. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 6 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Advertisements

ВИДЕО ЗАПИС НА „МАРИОВСКИТЕ БРБЛИВКИ“

И оваа година нашата драмска секција напорно работеше на проектот „Музеите во училиштата и училиштата во музите“. По многубројните проби, ученичките имаа можност да ја снимат драматизацијата на нашето убаво Маркукуле. Еве како испадна видеото…

НОВИ НАСТАПИ НА ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА

This slideshow requires JavaScript.

Драмската секција оваа година настапи најпрво во Домот за стари лица, а потоа на официјалната програма по повод Патрониот празник. Овогодинешната точка беше адаптацијата на дел од романот „Крпен живот“, наречена: „Мариовски брбливки“. Еве дел од тие случувања…